mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Varm rödkålssallad med lök och lingon

(4-6 port)

 

1 stor klyfta rödkål, ca 600 g
1-2 rödlökar
ca 3 msk olivolja
1 dl äppelcidervinäger
1 dl grönsaksbuljong
0,5 tsk salt
1 msk socker
3-4 msk rårörda lingon
ev. valnötter

 

Ta bort de yttersta grova bladen på rödkålen och skär bort stocken i mitten. Strimla kålen fint och lägg den i en bunke. Skala och finhacka löken. Fräs den lite mjuk i olja i en panna. Blanda i vinäger, buljong, salt och socker och koka upp. Häll lagen över skålen och blanda samtidigt i lingon. Värm upp kålen ordentligt innan den serveras. Smaka av och blanda gärna i några halverade valnötter.
Tips: Kålen kan förberedas och förvaras väl övertäckt i kyl 1-2 dagar.


« Tillbaka  
Vecka 12, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 8035, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe