mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Blomkålssoppa med solrosfrön

(4 port)

 

1 blomkålshuvud
300 g purjolök
1 gul lök
2 msk solrosolja
1 msk grahamsmjöl
1 nypa cayennepeppar
1 tsk salt
4 msk skalade solrosfrön
1 msk margarin
4 msk späda, hackade maskrosblad (eller ruccola)

 

Ta bort de yttre bladen på blomkålen och korta av stocken. Lägg blomkålshuvudet ca 20 minuter i ljummet vatten med ovansidan neråt, så att ev. smådjur kryper ut. Låt sedan blomkålen sjuda 10-15 minuter i rikligt med vatten utan salt. Skölj och strimla purjolöken och skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs löken under omrörning i olja på svag värme. Lägg ner purjolöken och låt den steka med 3 minuter. Strö över mjölet och fräs det snabbt. Tillsätt under omrörning 1 liter av blomkålsspadet. Låt soppan koka upp en liten stund. Smaka av med salt och cayennepeppar. Dela blomkålen i buketter. Skär stocken fint och lägg allt i soppan. Hetta upp ytterligare en gång. Bryn solroskärnorna gyllenbruna i margarinet och strö över soppan tillsammans med de hackade maskrosbladen.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe