mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Broccolisoppa med pinjenötter

 

1 hackad lök
olivolja
1,5 l grönsaksbuljong
500-600 g broccoli
1 dl hackade pinjenötter
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

 

Fräs löken mjuk i olja, utan att den tar färg. Lägg den frästa löken i buljongen och koka upp. Skär av broccolibuketterna och skär stjälkarna i tunna skivor. Lägg dem i buljongen, låt koka 10 minuter. Tillsätt buketterna och de hackade pinjenötterna. Sjud ytterligare 12-15 minuter. Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Krydda. Bacon och knäckebröd passar bra till.    


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe