2 msk olja 1 finhackad gul lök 4 finhackade vitlöksklyftor 0,5 tsk spiskummin 1 skivad morot 1 tärnad potatis 350 g färska tomater i tärningar 1 tärnad squash 1 kvarts litet vitkålshuvud 1 liter grönsaksbuljong kärnorna av en majskolv ca 10 gröna bönor i bitar salt, peppar Till servering: 4-6 msk hackad färsk stjälkselleri, salsa och tortillachips
Värm oljan i en kastrull. Lägg ner lök och vitlök och fräs några minuter tills den mjuknar. Strö på kummin och chilipulver. Rör ner morot, potatis, tomater, squash och kål och fräs i 2 minuter under omrörning då och då. Häll ner buljongen. Lägg på lock och koka i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Häll på extra vatten om det behövs och rör sedan ner majskorn och gröna bönor. Koka i ytterligare 5-10 minuter eller tills bönorna är mjuka. Krydda med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och strö över stjälksellerin. Lägg i en klick salsa och en handfull tortillachips.