500 g potatis 1 rotselleri 1 gul lök 1 liter grönsaksbuljong 4 bitar laxfilé
ca 150 g dill
En enkel potatissoppa som reder sig själv. Serveras här med laxfilé men kan även serveras med färska räkor.
Skala och tärna potatisen, selleri och lök. Koka upp buljongen och lägg ner potatis, selleri och lök. Koka alltsammans mjukt. Mixa soppan slät i matberedare. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Häll tillbaka soppan i kastrullen (späd soppan med vatten om du vill ha den tunnare) och ge soppan ett uppkok. Lägg ner laxskivorna i den heta soppan och dra kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 minuter, beroende på hur genomkokt laxen önskas. Fisken smakar bäst om den får behålla en lite rå kärna i mitten. Fördela fisken och soppan i fyra djupa tallrikar och toppa med en dillkvist.