



















|
Recept
Kött- och grönsakssoppa
(4-6 port)
225 g tomater 2 hela majskolvar 1 liter köttbuljong 1 tunt skivad morot 1 hackad gul lök 1-2 små tärnade potatisar 1 kvarts strimlat kålhuvud 1 krm mald spiskummin 1 krm milt chilipulver 1 krm paprikapulver 225 g kokt kött i medelstora bitar 3-4 msk hackad färsk stjälkselleri stark salsa till serveringen
Lägg tomaterna i en skål, håll på kokande vatten så att det täcker och låt stå i 30 sekunder. Låt tomaterna rinna av och lägg dem i kallt vatten. Skalen är nu lätta att dra bort. Hacka tomaterna. Skär majskolvarna i 2,5 cm tjocka skivor med en stor kniv. Häll buljongen i en kastrull tillsammans med tomater, morot, lök, potatis och kål. Låt det koka upp, sänk värmen och sjud sedan soppan i 10-15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Lägg i majs, spiskummin, chilipulver, paprika och köttbitar. Låt koka upp igen på medelstark värme. Fördela soppan i soppskålar och servera den överströdd med färsk stjälkselleri. Skicka runt salsan i egen skål.
« Tillbaka
|
|