



















|
Recept
Laxsoppa med ingefära och citron
(4 port)
2 små gula lökar, finhackade 1 liten purjolök, strimlad 2 st stjälkselleri, hackade smör saften av en halv citron 2 fiskbuljongtärningar + 6 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 400 g lax i kuber 2 krm malen muskotnöt 0,5 tsk malen ingefära 0,5 tsk malet citronskal 0,5 tsk salt 2 krm vitpeppar ev. 1 dl hackad dill
Fräs lök, purjo och selleri i smör. Tillsätt citronsaft och buljong och koka upp. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt redningen och resten av mjölken i soppan och koka några minuter. Lägg ner fisken i soppan. Koka på svag värme under lock, ca 5 minuter. Smaka av med muskot, ingefära, citronskal, salt och peppar. Vänd ner dillen.
« Tillbaka
|
|