



















|
Recept
Laxsoppa
400-500 g laxfilé 2 morötter, skurna i tärningar 1 palsternacka, skuren i tärningar 200 g saltgurka, skurna i tärningar 2 gula lökar, hackade 2-3 msk olja 1 msk tomatpuré 4-5 svartpepparkorn 2 fiskbuljongtärningar 1 l vatten 10 gröna oliver 2 msk kapris 1 msk kaprisspad citronskivor dill crème fraiche liten purjo, tunt skivad
Putsa laxen och skär den i tärningar 2x2 cm. Värm oljan i en kastrull och fräs löken i 2-3 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Fräs på medelstark värme i 5 minuter. Tillsätt saltgurka, tomatpuré, pepparkorn och smulade buljongtärningar. Fräs under omrörning i 2-3 minuter. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud på ganska svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av vattnet, oliver, kapris och kaprisspad. Koka upp och tillsätt fisken. Sjud ca 5-6 minuter tills fisken är klar. Servera med citronskivor, crème fraiche och dill. Strö över den skivade purjon.
« Tillbaka
|
|