mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Mexikansk fisk- och tomatsoppa

(4 port)

 

5 mogna tomater
5 oskalade vitlöksklyftor
500 g valfri fisk i tärningar
1 liter fiskbuljong
2-3 msk olivolja
1 hackad olivolja
1 hackad gul lök
2 färska chili, urkärnade och tunt skivade
limeklyftor till serveringen

 

Lägg tomater och vitlök i en långpanna, ställ in den på 200° varm ugn och låt stå i 40 minuter. Låt tomaterna och vitlök kallna. Ta sedan bort skalen, grovhacka grönsakerna och blanda dem med spadet från pannan. Ställ grönsakerna åt sidan. Koka fisken i buljongen på medelstark värme tills den är ogenomskinlig och fast. Lyft kastrullen från värmen och ställ den åt sidan. Värm oljan i en kastrull och fräs den hackade löken mjuk. Sila ner spadet från fisken, lägg ner de grovhackade tomaterna och vitlöken och rör om. Låt allt koka upp, sänk värmen och sjud i ca 5 minuter. Lägg i chilin. Fördela de kokta fiskbitarna på 4 soppskålar, häll den varma soppan över och servera med limeklyftor.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe