5 mogna tomater 5 oskalade vitlöksklyftor 500 g valfri fisk i tärningar 1 liter fiskbuljong 2-3 msk olivolja 1 hackad olivolja 1 hackad gul lök 2 färska chili, urkärnade och tunt skivade limeklyftor till serveringen
Lägg tomater och vitlök i en långpanna, ställ in den på 200° varm ugn och låt stå i 40 minuter. Låt tomaterna och vitlök kallna. Ta sedan bort skalen, grovhacka grönsakerna och blanda dem med spadet från pannan. Ställ grönsakerna åt sidan. Koka fisken i buljongen på medelstark värme tills den är ogenomskinlig och fast. Lyft kastrullen från värmen och ställ den åt sidan. Värm oljan i en kastrull och fräs den hackade löken mjuk. Sila ner spadet från fisken, lägg ner de grovhackade tomaterna och vitlöken och rör om. Låt allt koka upp, sänk värmen och sjud i ca 5 minuter. Lägg i chilin. Fördela de kokta fiskbitarna på 4 soppskålar, häll den varma soppan över och servera med limeklyftor.