



















|
Recept
Rotfruktssoppa med chorizo
(4 port)
2 medelstora morötter 140 g kålrot 1 bit rotselleri, ca 50 g 3 potatisar 1 vitkålsklyfta, ca 300 g 0,5 purjolök 200 g chorizo eller annan korv 2 pressade vitlöksklyftor 1,5 dl vatten 4 tärningar grönsaksbuljong 0,5 msk hela kumminfrön 3 msk pressad citron 1 krm tabasco 1 dl hackad persilja gräddfil till servering
Skala morötter, kålrot, selleri och potatis. Grovriv allt. Strimla kålen. Skölj och strimla purjolöken. Skiva korven. Koka upp vatten, buljong och kummin. Lägg i rotsakerna, korven och vitlöken. Koka soppan under lock i ca 20 minuter. Smaka av med citronsaft, tabasco, salt och peppar. Blanda i persilja och servera med en klick gräddfil.
« Tillbaka
|
|