mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Sellerisoppa med Pac Soy

 

 ca 250-300 gr selleri

1/2-1 pac soy-huvud

smör

9 dl grönsaksbuljong

2 dl vispgrädde

salt, peppar

 

Pac Soy kan man använda som mangold. Man kan exempelvis steka den tillsammans med lök och vitlök under omrörning. Skär både stjälkar och blad i breda eller smala strimlor. Pac Soy passar också i en mixad sås eller gratäng.

Skala en liten selleri och tärna i cm-tärningar. Strimla pac soyen i 2 cm strimlor. Fräs sellerin och pac soy 4-5 minuter i smör i en kastrull (ska ej ta färg). Tillsätt buljong och grädde. Låt koka tills sellerin är mjuk, ca 5 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Har du stavmixer - mixa direkt i kastrullen. Serveras ev. med knaperstekt bacon och tunt klippta pac soy-blad.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe