mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Biffar och pajer


Efterrätter


Fisk, kyckling & kött


Grytor & gratänger


Grönsaker & rotfrukter


Pasta, potatis & ris


Sallader


Små & förrätter


Soppor


Såser & tillbehör


Filmer


Recept

Thaisoppa

(2-3 port)

 

2 hönsbuljongtärningar + 1 l vatten
skal från 2 st lime
lite nypressad limesaft
200 g kycklingkött
4 dl kokosmjölk
1 tsk socker
1 tsk salt

 

Tom Ka Gai heter en jättegod soppa som inspirerat till denna variant.

 

Koka upp vattnet. Lös buljongtärningarna i det. Tvätta limen och skär av det yttersta skalet - undvik att få med det vita. Strimla skalet så tunt som möjligt. Tillsätt limeskal och lite nypressad limesaft i buljongen. Koka i 5 minuter. Strimla kycklingköttet och tillsätt till buljongen. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter. Rör ned kokosmjölken. Koka upp. Smaka av med socker och salt. Starka tipset: tillsätt 1-2 tsk finhackad chilifrukt i den färdiga soppan.


« Tillbaka  
Vecka 13, 2025

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här


© Mossagården 2025, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe