mossagården

Din ekologiska butik på nätet!


Ekobutiken


Om Mossagården


Gården


Näthandeln


Bildarkiv


Om näthandeln


Natur, ekologi och kretslopp


Våra odlare


Recept


Filmer


Om Mossagården

Enkelt, bekvämt och ekologiskt!

 

Redan 1998 började Ebba-Maria leverera grönsaker i liten skala. Då var hon en rastlös 21-åring som under ett studieuppehåll ville hitta på något eget att göra. Idén med grönsaksprenumeration väcktes av engelska ekoleverantörer som Ebba-Maria läste om i tidningen. Här hemma fick Solbyn utanför Dalby agera försöksgrupp, men även utlämningsstället på S:t Månsgatan i Lund har hängt med från början. Ebba-Maria har aldrig behövt jobba särskilt hårt för att få nya prenumeranter.


- Kundkretsen har byggt upp sig själv, berättar hon. Tidigare har det mest varit eldsjälarna som hört av sig, men med lanseringen av den nya hemsidan hoppas vi att nya kundgrupper kommer att hitta oss. Vi vill göra det så enkelt och roligt som möjligt för folk att handla ekologiskt.

 

Från producent till konsument

 

För att underlätta för kunden innebär den nya hemsidan att man både beställer och betalar för sina varor direkt på Internet. Men även andra förbättringar har genomförts. För första gången har Mossagården en egen logotyp, ett nytt förpackningsystem, samt hemkörning för dem som är beredda att betala lite extra.

 

- Grundidén är ”från producent till konsument”, berättar Ebba-Maria. Alltså att grönsakerna levereras från odlaren direkt till hushållen, utan mellanhänder. Vi vill främst tillhandahålla lokalodlade och säsongsanpassade grönsaker, men importerar även en del för att kunna bredda sortimentet. Ofta är det både billigare och innebär kortare transportsträckor än om man hade köpt från andra ställen i Sverige.

 

Hektiskt men roligt

 

Ebba-Maria och affärspartnern Christer befinner sig för tillfället mitt i en hektisk expansionsfas. Vid sidan om prenumerationsrörelsen genomför de många olika projekt på gården, som startar upp ett trädgårdscafé och en restaurang, förbereder inför Mossagårdsfestivalen och inreder en skog till skogsträdgård och Christer erkänner att det kan bli lite hektiskt ibland.

 

- Men det är roligt också. Folk blir så glada när man kommer med grönsakerna! Nu är det fullt ös med detta. Vi satsar mycket och vi får mycket positiv feedback från våra kunder som ger oss drivkraft, säger Christer.

 

Ekologi är en investering

 

Att det behövs ett ställe där man kan handla alla sina varor ekologiskt, på ett enkelt och billigt sätt, är de bägge överens om. Samtidigt tycker de att det är konstigt att folk spenderar så mycket pengar på nöjen och fritidsintressen, men är snåla när det gäller mat. Den billigaste maten är oftast den som odlas utan hänsyn till människa och miljö.

 

- Maten var ekologisk från början, påpekar Christer, så egentligen borde den besprutade maten märkas ut, inte tvärtom. Det har blivit fel någonstans! Samtidigt har jag märkt att de ekologiska alternativen blir allt fler i snabbköpen, och det är såklart positivt!

 

- Vi vill sprida det ekologiska budskapet, fortsätter Ebba-Maria. Vi är emot GMO och vill inte bidra till nedsmutsning och övergödning av våra sjöar och marker. Jag tycker att det är viktigt att alla ser över sitt eget. Alla behöver inte göra allt, men alla borde göra nåt – gärna det som är enklast för en själv: cykla till jobbet, sortera sina sopor, köpa ekologiskt. Att investera i miljön är att investera i sig själv, konstaterar hon.

 

 

Välkommen att besöka Ekobutiken på nätet!

 
Vecka 49, 2023

logga in?

användarnamn

lösenord


ny användare?
registrera dig här

glömt lösenord?
hämta det här

Näthandeln:

Ebba-Maria Olson

direkt tel: 046-85971

Kundtjänst: 046-85544

 

direkt: ebba@mossagarden.se

kundtjänst: kundtjanst@mossagarden.se

 

Handla:

Besök Ekobutiken


© Mossagården 2023, Sverige. Alla priser är inklusive moms i svenska kronor (SEK) om inget annat uppges.
Betallösning tillhandahållen av Stripe Powered by Stripe